ANKARA / YENİMAHALLE - Ostim Mesleki Eğitim Merkezi

Ostim Mesleki Eğitim Merkezi

Ostim OSB Mah. Abdülkadir Geylani Caddesi No 7 YENİMAHALLE / ANKARA
Vizyon
Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, gelişen dünya düzeni içerisinde çağı yakalamak ve çağa uyum göstermek amacıyla ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için çırak, kalfa ve ustaların eğitimlerini ve gelişimlerini üstlenmektir. Hedeflerimiz ve öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız.
Misyon
Çırak, kalfa ve ustalarımızın; ülkesini ve milletini seven, Atatürk ilkelerine bağlı demokratik ve çağdaş yaşamı benimseyen, çevresiyle etkili iletişim kurabilen, bilimsel ve akılcı düşünme becerisine sahip problem çözebilen, belirtilen hedeflere yönelebilen, evrensel, kültürel ve ailevi değerlerin bilincinde olan ve sahip çıkan, ürettikleri hazmet ve ürünlerden gelir elde edip ailesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilen, bilinçli üretici ve tüketici kimliği kazanmış, teknolojik gelişmeleri takip ederek uygulayan, yaratıcı düşünceye sahip, zamanı verimli kullanabilen ve kendini sorgulayabilen kişiler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Başarılar
3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanununun yürürlüğe girdiği 19/06/1986 tarihinden sonra Bakanlık makamının 11 Eylül 1986 tarihli kuruluş onayına göre Merkezimiz Türkiye genelinde ilk kurulan Mesleki Eğitimi Merkezlerinden biridir. Çıraklık ve Mesleki Eğitim hizmetlerine başlanmış ve 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu gereğince Ankara ilimizde uygulama kapsamında bulunan 161 meslek dalında, çırak,kalfa ve ustalar ile yetişkinlere uyum geliştirme ve meslek kursları hizmetleri verilmektedir. Ayrıca; Merkezimiz Öğrencilerinin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile akşam etüd saatlerinde Öğrenciler Elektrik Tesisatçılığı, Teknik resim, Bilgisayar ve İzcililik faaliyetlerine katılmaktadırlar. Merkezimiz Tesisleri A-İdari bölümler, 24 derslik ve laboratuvardan oluşan eğitim öğretim ile yönetim binası B-Atölye grubundan oluşan 4 adet bina bloğu ve birimlerimizde (Metal Teknolojileri, Tesisat Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Tesisat ve İklimlendirme Teknolojileri, AhşapTeknolojileri, Muhasebe ve Finansman, Matbaa Teknolojileri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Motorlu Araçlar Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Gıda Teknolojileri Alanları) Öğrenci Kütüphanesi, 4 adet Bilgisayar laboratuarı ,Motor Laboratuarı ,Kapalı spor salonu ,Sergi ve toplantı salonu, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti ,Öğrenci Kantini bulunmaktadır. C-200 kişilik yatılı çırak öğrenci pansiyonu D- Personel lojmanından oluşmaktadır. Merkezimiz, çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunan il ve meslek dallarında aday çırak, çırak, kalfa ve ustaların eğitimini vermekte çeşitli mesleki kurs ve etkinlikleri düzenlemekte, eğitim ve öğretim hizmetlerini vermektedir. Meslek seçiminde danışmanlık ve rehberlik yapmakta, çırak ve kalfaların eğitimlerini planlamakta ve yürütmektedir. Çırak öğrencilerin sigorta ve sosyal güvenlik sistemi kapsamındaki primlerinin ödenmesiyle ilgili işlemleri yapmakta ve takip etmektedir. Bunlara ek olarak çırak ve kalfaların işyerlerindeki pratik eğitimlerini denetlenmesiyle ilgili işleri yürütmekte, kalfalık ve ustalık sınavlarını planlamakta ve yapmaktadır. Usta öğreticilerin eğitimi, iş pedagojisi kurs ve seminerlerini düzenlemektedir. Çıraklık sistemini geliştirmek amacıyla araştırma ve program geliştirme çalışmalarını yapmakta ve bakanlığa teklif etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların taleplerine göre monitör ve mesleki personel yetiştirme kursları düzenlemekte ve işletmelerde çalışan personel için geliştirme ve uyum kursları düzenlemektedir. Merkezimiz 200´e yakın öğrenciyi pansiyonunda ağırlayabilmektedir. Eğitim sürecinde sosyal faaliyetlere de önem veren merkezimiz sanayi-okul-veli zincirinde önemli bir halkayı oluşturmaktadır. Projeleri aracılığıyla yurt dışına öğrenci göndermekte, yurt dışından da konuklar ağırlamaktadır. Bugün Merkezimiz, profesyonel kadrosuyla, eğitim araç gereç, laboratuvar ve atölyeleriyle, mesleki eğitim merkezleri arasında öncü konumdadır.
Öğrenci :2031
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :9
Öğretim Şekli :TAM GÜM TAM YIL.
ÇIRAK ÖĞRENCİ EĞİTİMİ :08:00 - 16:40
DOĞALGAZ MERKEZİ SİSTEM
Ulaşım
KIZILAY VE ULUS HATTINDAN METRO ULAŞIMI. ÇEVRE SEMTLERDEN DOLMUŞ VE OTOBÜS HATTI ULAŞIMI.
İL MERKEZİNE 14 km. İLÇE MERKEZİNE 7 km.